Jämförelse är glädjedödaren framför andra!

Massor av tid går åt varje dag i den inre dialogen med oss själva att jämföra oss med andra som i vårt tycke är så mycket bättre (eller sämre). Det kan handla om att man är för tjock eller rent av för smal, för lång eller för kort. Ibland är vi bara fula, näsan är för påfallande och håret för rakt eller burrigt. I dessa inre egensamtal ligger hela tiden rädslan för vad andra tänker om oss och att inte duga.

Men om nu alla går omkring och tänker på detta vis finns ju ingen kvar som har tid att gå och tänka på allt det där som jag tycker är fel med mig. Självklart ska vi jobba på vår självkänsla för att minimera känslan av att inte duga, men det får inte handla om att piska oss själva hela tiden utan istället ge uppmuntran åt oss själva, för som regel är vi tillräckligt bra.

Sikta in dig på att fila av alla kritiska taggar både gentemot dig själv och de du hyser mot andra. Kritik tenderar att ta död på allt det positiva som redan finns. Ge dig själv goda tankar för allt det goda du ändå har och uppmuntra dina vänners positiva sidor så ska du uppleva att glädjedödaren tar död på sig själv.

BloggAnne