Långsiktig planering för livet!

En långsiktig planering för livet innebär att man faktiskt planerar på kort sikt med delmål för att nå målet längre bort i tiden. Nu tänker du kanske på karriär, inkomst och hur du ska avnjuta livet efter pensionering. Men det är inte riktigt så jag tänker, utan mer i banorna av att fundera över hur du vill se tillbaka på ditt liv. Det är gott att kunna säga, mitt liv har blivit så här, och jag känner mig nöjd och glad över det jag fått och kunnat ge till andra. Det är i de små orden ”fått och gett” som man finner meningen med den stund vi får på jorden. Ingen av oss vet hur lång den stunden kommer att bli, men det är fint om man kan säga till sig själv: Tänk vilka fantastiska människor jag mött. Människor som gett inspiration och utmaningar i mitt liv. Människor som utmanat mig till att själv bli en givare för andras skull. Det är i dynamiken av att få och ha en vilja att ge som vi stakar ut vår framtid. Det känns bra att få betyda något för någon annan – och kanske fler.

Vad finns det kvar i ditt liv att utforska, som kan förändra din plan för i morgon? Vågar du tänka långsiktigt?

BloggAnne